Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jisses, jisses och jisses - en seger, en målvakt, och ett härsket valfläsk

Vad Skellefteå hade för problem vet jag inte, men att Brynäs hade Ågren behövdes ingen upphottad mediakub för att se.

3–0 mot Djurgården blev 3–4 senast.

Sånt gör ont långt inne i ömtåliga hockeysjälvförtroenden.

Sånt kan följa med länge, länge och bli till obotliga förlustsviter.

2–1 mot Skellefteå vänder inte upp och ned på hockeyvärlden direkt, men jisses så det behövdes.

...och smack, sedan en NHL-målvakt också, Thomas Greiss. Från San José.
Visserligen bara ett mål i baken i går (Svedberg stod)
Men jisses så det behöves också.
Medan såna som jag skrev, vargarna ylade – så jobbade Sundlöv. Jisses, där också.

Frölunda har redan utsett sig till säsongens krislag, AIK och Södertälje är därnere där vi vill ha dem – sedan ingår Brynäs i en klunga som tänker jaga slutspel ända tills i vår.
Då behövs det matcher som avslutas med ett plötsligt segerskott, när halva publiken redan har famlat efter bilnycklarna.
Det är också såna här matcher som vi kommer att få se i Läkerol arena då och då, och som är rätt logiska egentligen.
Brynäs åker upp till Luleå, läcker som ett såll – och kommer hem och slår Linköping.
Brynäs åker ned till Hovet, vinner en match efter en period men faller ihop – och åker hem och slår Skellefteå.

Egentligen finns det två mysterier, att Luleå toppar elitserien är bara fräckt och roligt, i årets elitserie: Frölunda på sitt sätt – och det annars så superstabila vi-är-alltid-med-i-matcherna-även-om-vi-inte-vinner-Brynäs.
Nu verkar det kunna bli lite hur som helst.
Virrvarr (i Luleå) och förfall (i Hovet), men knastertorr defensiv och segrar i Läkerolen.

4 782 var på plats, och jag tyckte mig för första gången i vinter (jag huttrade och led på Råsunda i lördags, och missade Linköpingmatchen) se en viss avmattning i den annars så upplivad Brynäsklacken.
Men okej för såna här matcher – bara de slutar som de gör.
Småkronornas förbundskapten Roger Rönnberg var där, och hade tidigare under dagen tagit ut fem Brynässpelare i något som är en föraning till en JVM-trupp. Tre spelade i går, Bertilsson, Järnkrok och Larsson, en var sjuk (Wännström) och en fick för första gången vara med i elitserien men blev kvar på bänken; Ludvig Rensfeldt.
Per Mårts, just hemkommen från en charmoffensiv i svenskbygderna i NHL, var också i Läkerolen. Han tar ut Tre Kronor den första november.
Då tar han ut Mattas Ekholm, det har vi skrivit förut och det fattar alla som har gått förbi en hockeyarena under hösten.

Gävle – när du trivs bäst i bakvattnet.

Läser på nyhetssidorna att den dagen före valdagen så snabbt utlovade friidrottshallen av någon anledning halkat in i ett budgetförslag...nån gång efter 2017.
Visserligen.
Socialdemokraterna har styrt Gävle ungefär sedan Jean Baptiste Bernadotte klev iland i Helsingborg i början på 1800-talet för att vi skulle få en ny tronföljare.
Alltid alltså.
Det är väl därför att de tror att de kan göra hur de vill, när de vill och vad de vill.
Det är därför de tror att de kan slänga ut det sista valfläsket, och sedan strunta i att nån svalt det.

Gävle – välkommen till hela världens akterdäck.

Gävle är en idrottsstad. Har alltid varit en idrottsstad. Kommer inte alltid att var en idrottsstad. Världen flyger förbi oss. Jag kan bli alldeles stel i ansiktet när jag ser, hör och läser om hur en stad som Linköping satsar just på att vara...en idrottsstad.
Egentligen fanns där ingenting (Saab spelade visst allsvensk fotboll nån gång på 70-talet, och nånting mer hände kanske där. Kanske). Nu satsar Linköping, på den ena arenan efter den andra. Cloetta Center med Linköpings HC (och handbolls-VM i januari), en ny fotbollsarena där dam-EM ska spelas, en massa annat också som jag helst inte ville veta.
I Gävle kan vi tugga i mandatperioder om allvädersbanor, fotbollsarenor, friidrottshallar och för all del även innebandyhallar.
Det ska vändas, vridas – och helst förvrängas till oigenkännlighet.

Gävle – när du vill vara babord om styrbord.

Och nu börjar vi igen. Den utlovade finns inte med i investeringsplanen fram till 2017. (Bort)förklaringarna kommer snabbare än vallöftena haglade för nån månad sedan.
Jag tror inte på någonting förrän jag ser det.
Jag vet hur samma politiska styre gav sig in i en satsning på fotbollsarena, hotell, utbyggt konserthus och framtid för några år sedan men upptäckte att det blev lite jobbigt, och sedan stängde av mobiltelefonerna och kontakten med verkligheten – och sedan mumlade i intervjuer att det var ju synd att det inte blev något.
Trots att det var de som hade makten, och har makten att göra något.

Gävle – alle man i båtarna.