Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jo, det var bättre förr!

Daniel Nordström påstår att Arbetarbladets journalistik inte var bättre förr.

Annons

Jo, det var bättre förr!

Du beskriver det själv; hur medarbetarnas antal har minskat och att många arbetsuppgifter har tillkommit. Men de presterar alltså både mer och bättre, i Daniel Nordströms ögon.

Jag har aldrig kritiserat det som Arbetarbladets, eller för den delen Gefle Dagblads, journalister har skrivit – jag kritiserar vad tidningarnas journalister inte får tillfälle att skriva. Jag tillåter mig alltså att skriva om kvantitet, inte i första hand kvalitet.

Detta, Daniel Nordström, gör att geografiska områden och ämnesområden lämnas mer eller mindre obevakade.

Kan du, med hedern i behåll, hävda att Ockelbobor och Hoforsbor har fått mer och bättre lokal journalistik – i form av artiklar och reportage - till frukostläsningen?

Att Arbetarbladets material - inklusive video - finns tillgängligt på läsplattor och mobiltelefoner gör inte den lokala journalistiken bättre, snarare sämre eftersom det stjäl resurser från lokal bevakning. Att klicka på ”Ockelbo” i den webbtidning som är tillgänglig för icke prenumeranter liknar mest ett dåligt skämt. Till och med där måste man leta för att hitta Ockelbomaterial.

Erik Andersson

 

SVAR DIREKT:

Ju fler journalister desto fler artiklar. Det är logiskt. Om man anser att kvantitet är detsamma som kvalitet kan Erik Anderssons resonemang också tyckas logiskt.

Men journalistisk kvalitet är så mycket mer än antalet enskilda artiklar i tidningen.

Att göra en bra tidning för de som föredrar nyheterna där, att göra bra tv för de som uppskattar det, att erbjuda bra journalistik digitalt och att göra ett bra jobb i sociala medier är alla lika viktiga ingredienser för ett tidningsföretag år 2015.

Att göra relevant journalistik oavsett publiceringsplattform är att ta ansvar för den lokala demokratin.

Daniel Nordström

chefredaktör och ansvarig utgivare

 

LÄS OCKSÅ:

Varför prioriterar Arbetarbladet nöje och kultur framför lokal demokrati?

Ni har inte prioriterat den lokala demokratin

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons