Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jobben kan räddas på Tierps Cement

För en månad sedan varslade Tierps
C
ement sina fem kollektivanställda om uppsägning. Men nu ser det ut som om jobben kan räddas.


– Det ser mycket bättre ut nu, vi verkar kunna rädda fem heltidstjänster, säger vd Peter Gustavsson.

Som många andra företag kände Tierps Cement under hösten av lågkonjunkturen. Orderingången på nyproduktioner stod still och företaget tvingades i mitten av november att varsla samtliga anställda om uppsägning. Men nu verkar jobben kunna räddas.

– Det vände i går (läs tisdags) då vi fick in flera ordrar från olika företag. Det blev en riktig ketchupeffekt och vi har ytterligare offerter ute som vi väntar svar på, säger en lättad Peter Gustavsson.

Ordrarna rör nybyggnationer i lägenheter och på industritomter. De två första anställda skulle ha tvingats att lämna sitt jobb 14 januari. Nu erbjuds de i stället en förlängd visstidsanställning.

– Jag vet inte exakt hur lång tid det rör sig om, det ska jag kika på i januari. Men det ser positivt ut. Den sista gubben var planerad att sluta 14 april och där ser det också väldigt ljust ut.

Peter Gustavsson nämner bankerna och den sänkta räntan som en anledning till att hans kunder återigen vågar investera.

– Det är en väldigt positiv stämning på jobbet i dag. Det här blev den bästa tänkbara julklappen, säger han.