Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobben räddas i två konkursdrabbade klädbutiker på Flanörgallerian

Annons

De två Gävlebutikerna och ytterligare nio klädbutiker som berörs av konkursen i Vision af Sverige räddas när tre av de större leverantörerna tar över.

Efter drygt en veckas förhandlingar har konkursförvaltaren tecknat köpeavtal med Gant Sweden, Peak Performance och Tiger af Sweden.

Därmed räddas också jobben för 45 personer, däribland en handfull i de båda butikerna Gant och Vision i Flanörgallerian i Gävle.

– Vi har jobbat hårt, säger Staffan Bäckström, medhjälpare till konkursförvaltaren Petter Hetta i Umeå, om varför det gått så pass snabbt att hitta köpare till butikerna.

Han räknar med att de tre företagen ”fördelar gracerna” mellan sig.

Inom de närmaste dagarna väntas besked om vilka som tar över vilka butiker.

Det är troligt att var och en tar över sina märkesbutiker, exempelvis att Gant tar över butikerna som skyltar med Gantmärket.

Arbetarbladet sökte på onsdagen förgäves ansvariga på Gant Sweden. På Tiger af Sweden hänvisar marknadschefen Patrik Samuelsson till ett pressmeddelande som ska komma inom kort.

Skulderna i konkursboet uppgår till 50–60 miljoner kronor.

Handelsbanken kan räkna med att få tillbaka en stor del av sina fordringar på 22,5 miljoner. För leverantörerna som har fordringar på 33 miljoner blir utdelningen blygsam, tror Staffan Bäckström hos konkursförvaltaren.