Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johanna har hittat sin sport

/
  • BRUM BRUM. 13-åriga Johanna Mårtensson åkte hela vägen från Söderhamn för att prova på el-hockey.

Under lördagen fick barn och ungdomar med funktionsnedsättning prova på en helt ny sport – el-hockey.

– Jätteroligt, det här vill jag göra fler gånger, säger 13-åriga Johanna Mårtensson, som besökte Gävleföreningen Heros prova-på-dag.

Annons

Med hjälp av en joystick körde ungdomarna en specialbyggd stol med en, lite annorlunda, klubba längst fram på spetsen. Hockeymålen var utbytta mot mindre innebandymål och i stället för puck jagade ungdomarna en innebandyboll.

– De här ungdomarna har ingen möjlighet att delta i till exempel rullstolsbasket eller -rugby eftersom de inte har fysiska förutsättningar för att rulla en rullstol. Här behöver de bara styra med en joystick, konstaterar Christer Ringh i föreningen Heros och berättar att stolarna drivs av batterier.

Och det byttes en hel del batterier i går. Kön var lång och bestod av många förväntansfulla och upprymda barn och ungdomar som ville prova på rollen som stjärna i el-hockey.

– Det finns ett stort intresse, men problemet är att varje stol kostar ungefär 85 000 kronor, säger Christer Ringh och berättar att de sex som rullade omkring på Korpens golv var inlånade.

El-hockey finns i Malmö, Göteborg, Visby, Eskilstuna och Stockholm och Heros hoppas nu kunna bli den sjätte och nordligaste föreningen att erbjuda sporten. Gästriklands Idrottsförbund har lovat att skänka två el-hockey-stolar så fort föreningen själv hittat sponsorer som bidra till två stolar.

Annons