Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johns hyllning till Elvis

Folkets hus i Järbo var fullsatt när Elvis Presleys 80 årsdag firades med en konsert av John Lindberg. Men på scen stod inte den vanliga trion.

En person som brinner för något gör ofta succé. Erja Berggren bestämde sig för att fira det som skulle ha varit Elvis Presleys 80 årsdag i Järbos Folkets hus.

Hon bjöd in John Lindberg för att spela. Och han och hans kompisar drog fullt hus.

– Det är ju underbart. Toppen att så många har kommit, säger Erja Berggren som inte hade räknat med mer än en tredjedel.

Mellan 250 och 300 personer satt i publiken när John Lindberg kom upp på scenen på torsdagskvällen. Men det var inte den vanliga trion som rev av klassiska Elvislåtar.

Kvällen till ära hade Lindberg handplockat två andra kompisar, Chris Bergström och Olle Tjern

– Först tänkte jag ställa upp själv, men så kom jag på att jag kunde ta med mig de här två grabbarna. Den här musiken passar dem perfekt, berättar John Lindberg för Arbetarbladet innan han ställer sig på scen.

För honom är Elvis Presley och hans musik en storfavorit. Den åsikten delar han med Marianne Lejdström som är en av dem som kommit för att lyssna.

– Och jag är dessutom född på hans dag, säger hon.

Det är dottern Jessica Lejdström som står för födelsedagspresenten.

– Mamma älskar Elvis och så fyller hon ju år. Så då tyckte jag det passade att bjuda, säger hon.