Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jubel och fanfarer för Ockelbos ungdomar

Närmare 200 personer var på plats i idrottshallen i Åbyggeby Landsbygdscenter när Ungdomsgalan i Ockelbo hade premiär i lördags kväll.
Landshövding Barbro Holmberg fanns på plats för att premiärinviga det hon hoppades skulle bli en lång tradition i Ockelbo.

Annons

– Jag är så imponerad både av arrangemanget och av hur många ambitiösa ungdomar det finns i Ockelbo. Kultur och idrott är båda viktiga för personlig utveckling, och för att man ska må bra som människa, slog hon fast i sitt invigningstal innan hon klippte snöret med hjälp av Elias Lundberg.

Stämningen var hög och förväntansfull från start när gästerna gjorde entré via röda mattan. Ungdomar mellan 13 och 25 år, aktiva inom kultur och idrott, hade nominerats i olika kategorier.Priset var ett stipendium på 5 000 kronor, diplom och blommor. Det delades ut under högtidliga trumpetfanfarer av Anders Steffen.

Vinnare i de olika kategorierna blev: Årets Idrottskille – Magnus Lindberg, långdistanslöpare. Årets Idrottstjej – Agnes Westrin, kyokushin karate. Årets Kulturkille – Elias Lang, bas och sång. Årets Kulturtjej – Evelina Höglund, fiol. Årets Lag – Ockelbo Basket pojkar 99/00. Årets Ledare – Jon Larsson, fotboll.

Juryn som utsett vinnarna bestod av Magnus Jonsson, kommunalråd, Anna Schönning, kommunfullmäktiges ordförande, Lotta Wennlund, chef för utbildning och kultur, samt Håkan Alkberg, fritidsintendent.

Kvällens middagsunderhållning stod talangfulla ungdomar från Ockelbo för i brett skilda genrer som blues, klassiskt, visa, pop och rock.

Arrangörer var Föreningsalliansen i Ockelbo med stöd av andra aktörer och sponsorer. Värdar för kvällen var Ockelbo Skidklubb och Ockelbo Orienteringsklubb med konferenciererna Josefin Olsson och Mikael Ingelsson.