Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Juholt och invandring heta frågor i torgsamtal

Gävles tre styrande partier, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, intog i går Stortorget för att diskutera framtidsfrågor med Gävleborna.

Juholt, invandring och neddragningar inom skolan var heta ämnen.

S-märkta fullmäktigeledamoten Helena Gille hade taktiken klar för sig på torget.

– Folk vågar inte riktigt komma fram så jag dyker på folk och frågar vad de tycker om Gävle helt enkelt, berättar hon.

Efter tre timmar på torget hade Helena pratat politik med en handfull Gävlebor.

– En del blir lite paff när jag frågar vad vi politiker kan göra bättre. Invandringspolitik är annars ett hett ämne.

Lars Larsson passade på att diskutera festligheter med kommunalrådet Carina Blank, som samlade in synpunkter på gröna post-it-lappar.

– Jag tycker att vi borde ha som en stadsfest. Många tyckte nog att det var synd att Cityfesten försvann, säger Lars och tycker att Gävle ska titta på Gatufesten i Sundsvall.

– Vi har ju sommarkvällar som är gratis, men visst kan det finnas anledning att titta på ett sådant arrangemang där man tar entré, svarar Carina Blank (S).

Socialdemokraterna på torget fick förstås diskutera Juholt och enligt en Sifoundersökning som presenterades i går känner 68 procent av svenskarna störst förtroende för Fredrik Reinfeldt som statsminister, medan 15 procent känner störst förtroende för Håkan Juholt.

– En del som har kommit fram till oss är oroade och undrar hur det ska gå för partiet. Men vi måste tänka att vi är ett parti, inte bara en människa, säger socialdemokraten Elisabeth Lindström.

Även Roger Persson, miljöpartist och kommunalråd, fick sina fiskar varma av Ulf Öhlander.

– S, V och MP var alla överens om att man skulle satsa på skolan, nu vill jag veta vad ni har gjort rent konkret, för jag tycker att barngrupperna bara blir större och större, säger han.

– Det har varit jobbigt, särskilt inför 2010 då alla nämnder fick ett sparkrav på fyra procent. Men vi satsar på skolan, till exempel genom nya förskolor, säger Persson.