Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juholts tomma löften!

Annons

Håkan Juholt har ägnat mycket tid och kraft åt att ställa ut löften till svenska folket om allt mellan himmel och jord. I budgeten visade sig dessa löften vara tomma.

Socialdemokraterna har lagt fram sitt budgetförslag för 2012. Där står det klart att deras ekonomiska politik är både osäker och oansvarig. De prioriterar bidragslinjen före arbetslinjen och vill göra det dyrare att anställa unga.

De utlovade satsningarna på 15 miljarder för att utrota barnfattigdomen visade sig bli 300 miljoner. Den utlovade utbyggnaden av tunnelbanan i Stockholm skulle kosta mellan 20 och 40 miljarder, men i budgeten nöjer sig Socialdemokraterna med 1,75 miljarder. De ”10-tals miljarderna till välfärden” som utlovats verkar helt ha tappats bort i budgeten. Det är inte ansvarsfullt.

Socialdemokraterna vill höja inkomstskatten, fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga och höja restaurangmomsen. De vill minska RUT- och ROT-avdragen och införa en ny så kallad vägslitageavgift. Totalt vill Socialdemokraterna höja skatten med över 20 miljarder kronor och istället använda pengarna till utbyggda bidragssystem. Med stora utgiftsökningar hotar Socialdemokraterna de offentliga finanserna och vår framtida välfärd.

Alliansens arbetslinje står mot Socialdemokraternas bidragslinje.
Bara genom en fortsatt arbetslinje tryggar vi välfärden.

Anders Jansson
Nya Moderaterna Gävle

Mer läsning

Annons