Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julbelysningen förstörd

Den stämningsfulla belysningen som pryder granar och träd både i Hofors och Toråker förstördes i helgen. Marodörerna har krossat 90 glödlampor och dessutom slitit ner flera ljusslingor.

 

Skadegörelsen upptäcktes när personalen på parkavdelningen kom till jobbet på måndagsmorgonen.
– Det jättetråkigt och det innebär otroligt mycket mer arbetstid och pengar för att återställa det, säger Maria Nyman som är arbetsledare.


Arbetet med att klä in Hofors och Torsåker i ljus har pågått under flera veckor, men belysningen tändes för första gången i förra veckan.
– Vi ville ge lite stämning lagom till helgen när det var första advent, säger Maria Nyman.
Men belysningen fick alltså inte vara orörd länge. På måndagsmorgonen var belysningen i fem granar i Hofors och två i Torsåker sönderslagen, sammanlagt 90 glödlampor hade krossats. Dessutom hade ljusslingor i träden på Trädgårdsgatan slitits ner.
– Frågan är hur vi ska fortsätta. Det var mycket förstörelse i somras också och det är ju ändå skattebetalarnas pengar, säger Maria Nyman.
Hon har nu polisanmält skadegörelsen. Belysningen i Hofors har bytts ut, men i Torsåker avvaktar man till i helgen. Att återställa det som förstörts kostar kommunen nära 15 000 kronor.