Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julbelysningen förstörd

Den stämningsfulla belysningen som pryder granar och träd både i Hofors och Toråker förstördes i helgen. Marodörerna har krossat 90 glödlampor och dessutom slitit ner flera ljusslingor.

Annons

 

Skadegörelsen upptäcktes när personalen på parkavdelningen kom till jobbet på måndagsmorgonen.
– Det jättetråkigt och det innebär otroligt mycket mer arbetstid och pengar för att återställa det, säger Maria Nyman som är arbetsledare.


Arbetet med att klä in Hofors och Torsåker i ljus har pågått under flera veckor, men belysningen tändes för första gången i förra veckan.
– Vi ville ge lite stämning lagom till helgen när det var första advent, säger Maria Nyman.
Men belysningen fick alltså inte vara orörd länge. På måndagsmorgonen var belysningen i fem granar i Hofors och två i Torsåker sönderslagen, sammanlagt 90 glödlampor hade krossats. Dessutom hade ljusslingor i träden på Trädgårdsgatan slitits ner.
– Frågan är hur vi ska fortsätta. Det var mycket förstörelse i somras också och det är ju ändå skattebetalarnas pengar, säger Maria Nyman.
Hon har nu polisanmält skadegörelsen. Belysningen i Hofors har bytts ut, men i Torsåker avvaktar man till i helgen. Att återställa det som förstörts kostar kommunen nära 15 000 kronor.