Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Juldagen en utedag för många

På juldagen passade många på att vara ute i det fina vädret. Efter en julafton med massor av mat, stillasittande framför granen och klapputdelning kände nog de flesta att de behövde röra lite på sig.

I Hemlingby friluftsområde hittar vi familjen Ericsson som provar julklappen i backen. Pojkarna William, 5 år och Viktor, 3 år har fått en snowboard i plast.

– Det var en snowboard som blev pulka, säger pappa Johan Ericsson och skrattar åt pojkarna som försöker hålla sig kvar på den smala brädan när den far ned för backen i rasande fart.

Mamma Katarina Ericsson promenerar med dottern Linnea, snart 2 år och den skotska terriern Walter medan de andra roar sig i backen.

– Det behövs nu efter att man suttit hela dagen i går, säger hon.

Moa Fredriksson, 3 år är också i backen och testar sin julklapp, en röd snowracer.

– Vi bor här bakom. Det är skönt att gå hit och aktivera sig lite, tycker Moas mamma Carola Hellström.

Det är ändå ganska lugnt i Hemlingbybacken när Arbetarbladet tittar förbi. Liften står stilla och endast en handfull barn åker i backen, men desto fler julfirare promenerar i spåren. En del går med stavar och några har till och med tagit på sig träningskläderna och joggar. Men längdskidor är det ingen som försöker sig på.

Skridskor fungerar däremot utmärkt på Brynäsvallens konstfrusna is. Många hade sökt sig till de öppna isarna och både stora som små, erfarna som nybörjare kunde åka.

Kian, 4 år är här med sin pappa Mikael Johansson, som är uppväxt i Bomhus. Familjen bor i Blekinge men är på besök hos Mikaels föräldrar över jul.

– I Blekinge finns det bara ishallar, något annat går inte, säger Mikael som är nöjd med att Gävle på juldagen kunde bjuda på lite snö och kyla i alla fall.