Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julkonsert på skrivmaskin

En mekanisk skrivmaskin har nästlat sig in i Gävle symfoniorkester, avslöjas inför årets stora julkonsert. Vi gissar att det är det stämningsfulla plinget som ska höras, från när man drar valsen för att byta rad...

Gävle Symfoniorkesters Julkonsert "En klockren jul" genomförs söndag 6 december i Gävle Konserthus. Gästerna är många. Forsbacka kammarkör medverkar, liksom Gävle Kulturskolas suzukielever och estradören/sångaren Nils Riesback. Och alltså även en knattrande gammal skrivmaskin som uppges vara av det klassiska fabrikatet Halda.

Dirigenten Jonas Nydesjö leder konserten som ska innehålla julmusik i gammal och ny tradition, både luciasång, Disney, Bach och Björn & Benny-kompositioner.

I samband med arrangemanget passar Gävles Kultur- och fritidsnämnd på att dela ut årets ungdomsmusikstipendier och ungdomskulturstipendier.

Men fler julkonserter hålls samma dag. I Forsbacka kyrka bjuder Forsbacka kyrkokör på advents- och julmusik där Karin Styf Lundin medverkar på flöjt.

"Adventstoner" kallas konserten i Hille kyrka denna söndag 6 december. Det är Valbo-Sandvik Musikkår tillsammans med barnkören Hilletonerna som medverkar vid en musikgudstjänst.