Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julstämning i kyrkan med skrattande saxofon

Rudolf, tomtenissar och skrattande saxofoner. Det var några av inslagen när Musikskolan i

går bjöd in till sin årliga julkonsert i Borgenkyrkan.


– Jättelyckat. Många godbitar och duktiga elever, säger skolans rektor Ola Persson.

Annons

Den senaste månaden har bestått av repetitioner. I går kväll var det dags för allvaret då Musikskolan 18-årsjubilerade med sin julkonsert.

Några minuter innan konserten ska börja sitter många fortfarande och övar in det sista, i alla fall de lite äldre eleverna. De yngre ägnar i stället den sista uppladdningen åt att jaga varandra mellan bänkraderna.

En som sitter och finslipar detaljerna är 17-årige Josef Mattsson.

– Det ska nog gå bra, men det är lite konstiga och annorlunda saker man ska göra, säger han om sitt soloframträdande Den skrattande saxofonen.

Och visst gick det bra, både för Josef Mattsson och för resten av musikanterna. Alla åldrar fanns representerade på scenen, från årskurs ett upp till gymnasiet.

Det bjöds på klassiker som Betlehems stjärna och Nu tändas tusen juleljus, men även lokala inslag som Hjulvals från Tierp.

14-årige Petter Sundbom fick förutom sina framträdanden på nyckelharpan agera konferencier.

– Jag var nog mer nervös för det än för framträdandet. Jag har inte gjort det så många gånger och det är väldigt mycket som man ska säga.

Julstämningen var på topp och musiken lockade många nyfikna till Borgenkyrkan och utanför fönstret hjälpte den fallande snön till att rama in kvällen.

– Det här var härligt, jag är mycket nöjd, sammanfattar en strålande Ola Persson efter konserten.