Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JUST NU: Lasse Wennman är Årets Gävlebo

Lasse Wennman är Årets Gävlebo.
Grundaren av Matakuten korades på Arbetarbladets öppna hus på söndagen.
– Det är fantastiskt, säger den nyblivna Gävlebo-vinnaren.

Fem kandidater – förutom Lasse Wennman också Marwa Karim, Erik Süss, Thorild Dahlgren och Therese Elljung – var nominerade för att de på olika sätt gjort något viktigt. Hundratals läsare och Gävlebor har engagerat sig och röstat på sina favoritkandidater, och det skilde bara några röster mellan tvåan Thorild Dahlgren och vinnaren Lasse Wennman.

– Det är så fina medtävlare, så det känns fantastiskt att få vinna. Jag är glad att det finns så mycket fina människor i Gävle, sade Lasse Wennman som på plats på scenen på öppna huset fick reda på att han också skulle vara med i Arbetarbladets direktsändning från bockinvigningen.

– Jag som inte har nån slips på mig!

Lasse Wennman tog emot blommor, diplom och en check på 5000 kronor som ska fördelas mellan till Asylkommittén i Gävle, Gävles katthem och en nystartad läxhjälp för flyktingbarn.

Lasse Wennman började på ideell basis att köra runt och hämta upp överbliven mat från Gävles butiker för några år sedan, för att dela ut den till behövande. Sedan 2014 är Matakuten en del av Gästrike Återvinnare, har en lokal på Söder i Gävle och Lasse Wennman själv avlönad. Nu finns planer på att börja med Matakuten också i Sandviken.

Läs mer: Lasse Wennman berättar mer om Matakuten