Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kackerlackorna tog över

Först tog kackerlackorna över gravida småbarnsmamman Jenny Erikssons lägenhet. Sedan krävde Hoforshus henne på 12 000 kronor i hyreskostnader för den obeboeliga lägenheten. Nu har hon varit utan sitt hem i fyra månader.

– Det är en mardröm, säger hon.

Annons

I mitten av juli fick Jenny Eriksson det chockartade beskedet som skulle omkullkasta allt. Hoforshus hade hittat stora mängder av kackerlackor i huset på Centralgatan 13 och det var bara en tidsfråga innan skadedjuren skulle sprida sig till hennes och de andra hyresgästernas lägenheter.

Jenny Eriksson som är i början av sin graviditet flyttade hem till sin mamma i Torsåker med den tre år gamla sonen. Hon lider mycket av att inte veta var krypen finns eller om de är bland hennes saker.

– Jag sover dåligt och har mardrömmar. Vad ska hända med mina saker? Är det jag som ska betala för att sanera dem när det inte är mitt fel? säger hon uppgivet.

När hon senast besökte lägenheten för att hämta posten kändes saker och ting lite lättare. Hon hade då sagt upp lägenheten eftersom hon inte vill bo kvar, även om saneringen blir klar. I stället ska hon flytta till en ny lägenhet med sin pojkvän. Men då hände det igen.

– Jag hade fått med mig kackerlackor till och med bland posten. Det blev för mycket. Jag kände mig så uppgiven, säger hon.

I stället för att erbjuda hyresgästerna ett alternativt boende fakturerade Hoforshus henne med 12 000 kronor för de fyra månadernas hyra i den obeboeliga lägenheten.

Saneringen som började i juli har dragit ut på tiden. En gång i veckan har Anticimex varit i hennes lägenhet och då har bara ett fåtal av krypen fastnat i fällorna.

– Min son frågar varför vi inte kan åka hem och leka med hans leksaker. Men jag vet inte vad jag ska svara honom, säger hon.

Hyresgästföreningen i Hofors är inte insatt i ärendet men reagerar starkt.

– Det låter helt orimligt att behöva bo i en lägenhet med kackerlackor. Det ska man inte acceptera, säger representanten Reima Wårvik.

Efter att Arbetarbladet kontaktat Hoforshus ringer de direkt upp Jenny Eriksson och vill förhandla om både sanering och hyreskostnader.

– Det hade inte hänt om jag inte kontaktat er. Jag hoppas att allt ska bli bra och att den här mardrömmen får ett slut, säger hon.

Annons