Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaj är svensk mästare i skytte

Efter tre brons, två silver och över 40 års skjutande var det dags.

Skutskärsbon Kaj Forsblom, 68, kan numera titulera sig svensk mästare i skytte.

– Känns kul. Alla stora landsmän var där, säger Kaj Forsblom som tog hem guldmedaljen i äldre veteranklassen när SM gick av stapeln på Grimsta skjutbana i Stockholm.

Barnbarnet Alin, 6 år, fanns på plats när hans stora idol skulle visa hur man skjuter prick men en kalliber 22. Kan hända att det var just Albins närvaro som gjorde att farfar tog hem segern efter över 20 mästerskap.

Kaj Forsblom är uppvuxen i uppländska Tobo. Som 13-åringen provade han på skytte och blev fast. Sedan 20-årsålder har han tävlat – men det är först på äldre dagar som han rönt framgångar. Tre brons och två silver i SM hann det bli innan han fick det efterlängtade guldet. Numera bor han i Skutskär och tävlar för Älvkarleby skytteklubb.

Hann inte träna

Kaj hade inte planerat att delta i årets SM utan anmälde sig för att mästerskapet gick så nära hemmet. Någon träning hann det inte bli – mer än att skjuta med barnbarnet Albin hemma vid fritidshuset i Hållnäs.

Vad är tjusningen med skytte?

– Den fullständiga koncentrationen. Man får inte tänka på någonting, säger Kaj som brukar gå ett varv i huset och kolla att allt är avstängt innan han åker.

– Många tror att det inte krävs någon kondition när man ska skjuta, men det gör det. Du ska skjuta fullt koncentrerad en längre tid.

Efter mästerskapet vilar Kaj ut med hustrun Lena i Hållnäs. När barnbarnen kommer på besök blir det fisketurer och lite prickskytte förstås.