Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kajsa, 10, och Felicia, 12, sätter betyg på stadsfestens mat och karuseller

Stadsfesten i Gävle är i full gång. Arbetarbladet tog hjälp av vår egen testpatrull, Kajsa Sörehall, 10, och Felicia Strand Paurell, 12. Under en hel eftermiddag fick tjejerna hissa och dissa både karuseller, lotterier och maträtter.

Annons

Arrangörerna av årets stadsfest vill att festen ska leva hela dagen och vara en folkfest för hela familjen. För att ta reda på om förväntningarna uppfylls av besökarna gav sig Arbetarbladet ut i vimlet. Under festens första eftermiddag fick Kajsa och Felicia roa sig med allt de tyckte verkade roligt.

Först och främst åkte de karusellen "Shock".

– Den var rolig men den höll på lite för länge, säger Felicia.

Kajsa nickar instämmande.

– Det var roligt att åka den men också lite pirrigt. Det kändes nästan som att jag skulle åka ur för man flög upp liksom, säger Kajsa.

Näst på tur var "No limits", som båda tjejerna hade sett fram emot mest. Attraktionen lämpar sig troligtvis bäst för Stadsfestens äldre besökare, då den snurrar fort och högt, enda upp över Stadsbibliotekets tak.

– Jag tror att man måste vara runt elva år för att gilla den här karusellen, säger Kajsa. Trots att hon själv är tio år tycker hon att det var roligt att åka den. Felicia tycker att det bästa med karusellen var utsikten eftersom man kunde blicka ut över nästan hela staden.

Radiobilarna blev testpatrullens tredje åk. Att jaga varandra var något tjejerna gillade.

Innan deras magar började kurra allt för mycket vågade de sig på att åka Stadsfestens kanske snurrigaste karusell, "Break Dance".

– Mitt huvud är alldeles yrt för det snurrade så mycket på slutet. Men det var jätteroligt, säger Kajsa.

Felicia höll inte riktigt med.

– Den snurrade alldeles för mycket, så nu mår jag lite illa, säger hon.

När tjejerna var nöjda och hade provat alla karuseller som föll dem i smaken var det dags för en välbehövlig matpaus. Kajsa och Felicia slog sig ner i gräset med en varsin langos, som är en av de mest omtyckta festivalmaträtterna.

– Den var jättegod, det är gott när brödet är lite varmt, säger Felicia.

Kajsa håller med om att det var gott med lite mat efter de intensiva timmarna på stadsfesten.

–Man blir hungrig när man gör så mycket roligt, säger hon.

Bortsett från att åka karuseller och äta roade tjejerna sig med att spela på chokladhjul utan vidare framgång men de hann knappast deppa för det. Mitt i folkvimlet dök nämligen 2014 års Idol-vinnare, Lisa Ajax, upp.

– Åh, vi måste ta en bild med Lisa Ajax, sa tjejerna i kör och sprang i full fart upp längs Söderbacken tills de kom ikapp idolen.