Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kämpa på alla ni som hjälper ensamkommande!

Kämpa på Malin Rogström, riksdagsledamoten Elin Lundgren (S) och Camilla Wengelin, kommunikatör på Region Gävleborg och alla andra som hjälper ensamkommande. Det är både inhumant och ovärdigt att inte ge ensamkommande en rättssäker asylprocess. Att sedan skicka tillbaka dem till det land Afghanistan är idag, är om möjligt ännu värre.

Läs också (Plusartikel): Möt familjerna som skyddar ensamkommande pojkar i Gävle och Sandviken: "De finns överallt"

Vi borde vara glada för att de vill bo och leva i Sverige, för vi kommer att behöva dem alla då vår egen nativitet är på tok för låg för att täcka behoven i framtiden. Se dem och alla andra asylsökande som en framtida resurs att satsa på istället.

Vi har nyligen utsett en nobelpristagare i ekonomi som med sin modell visar på hur man kan väga in många olika delar i ekonomiska uträkningar. Det kanske vore något för vissa av våra politiker och Migrationsverket att lära sig den metoden.

Så en eloge till alla som tar strid och kämpar mot myndigheter och politiker i denna fråga. Och till Elin vill jag bara säga att vi är många socialdemokrater som tycker som du, troligen fler än vad partiet tror.

Rigmor Westlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare