Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medaljregn över Soo Shim

/

13 deltagare i åldrarna 6 till 18 år från Soo Shim Taekwondo i Gävle åkte den 11 april över till Nurmijärvi, Finland för att delta i Nurtzi Open 2015. Tävlingen lockade drygt 350 deltagare från Finland, Estland, Island och Sverige.

Annons

– I denna tävling så tävlade vi för Norrländska Taekwondoförbundet tillsammans med deltagare från fyra andra norrländska klubbar. Klubbar som vi normalt tävlar emot, säger Deniz Yilmas coach för Gävleklubben.

Redan nästa helg åker Soo Shim till Umeå för att delta på Regionsmästerskapet, och då kommer dessa klubbar åter att vara motståndare igen.

– Anledningen att vi kan göra sådana här resor tillsammans beror på att samarbetet inom Norrländska Taekwondoförbundet är väldigt bra, säger ordförande David Säll.

– Jag känner att vi nästan alltid kan komma överens mellan klubbarna, och att vi alltid jobbar för att det skall bli så bra som möjligt för våra utövare, fortsätter han.

Regionslaget norr dominerade stort och vann pris som bästa klubb. Av de 13 deltagarna från Soo Shim blev resultatet sex guldmedaljer, en silvermedalj och fyra bronsmedaljer.

– Ett väldigt bra resultat. Det är också en bekräftelse på att hård träning bringar frukt, och att våra utövare ständigt utvecklas och blir bättre, säger en mycket nöjd Deniz Yilmaz.

Soo Shim Gävle har nu funnits i ca 1,5 år och under den tiden har klubben tagit över 100 medaljer, varav 65 guldmedaljer. Klubben har under denna tid ordnat egna lokaler, arrangerat en egen tävling, samt ökat i medlemsantal och har i dagsläget flera olika grupper. Allt ifrån 4-7-års-grupp till 35+grupp, nybörjare till elitsatsande.

– Vi erbjuder en allsidig träning för både barn och vuxna, oavsett om man är ute efter att hålla sin kropp i trim eller om man vill satsa för att tävla, säger Deniz.

När man jämför nybörjarbarnen och fortsättningsbarnen så är den främsta skillnaden att de som tränat längre har mycket bättre disciplin.

– De har t ex mycket lättare att stå still och lyssna när man ger instruktioner, säger David Säll. Träningen är alltså både fysisk och mental.

Mer läsning

Annons