Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan ett tygstycke hota samhällets grundvalar?

- Det har ingenting med demokrati att göra, säger Löfven om den nya rasistiska asyllagen som röstades ner av en klar majoritet i riksdagen med stöd bara från Sverigedemokraterna.

Eller? Nä, riktigt så var det inte. Stefan gick i stället i bräschen för den nya rasistiska lagen och hade med stöd av Sverigedemokraterna, Moderaterna och de asylrättsradikala (SD:s ord) Miljöpartiet en klar majoritet i riksdagen.

Snacka om upp- och nervända världen när citatet om vad som inte hör hemma i en demokrati i stället handlar om några politiska aktivister som vecklade ut en banderoll på entrétaket till Rosenbad.

Så rasistiska asylrättslagar som bland annat splittrar familjer och stänger gränsen för de flesta är i demokratins rätta anda, medan en manifestation beväpnad med ett tygstycke hotar vårt samhälles grundvalar.

I rättvisans namn ska väl nämnas att tygstycket i och för sig kritiserade regeringens politik.

RO

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare