Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kändisar minglade på slottet

I går var det mingel på Gävle slott. Drygt 160 gäster från hela länet var inbjudna till trettondagsmottagning hos landshövdingen Barbro Holmberg.

Politiker, företagare, kulturpersonligheter, sportprofiler och andra kända länsbor minglade i går på Gävle slott. Men nej, landshövdingens världsberömda svärson, Tiger Woods, var inte där. Landshövdingen Barbro Holmberg hade däremot firat jul och nyår i Los Angeles.

– Alla mina barn var samlade och mitt lilla barnbarn. Det har varit jätteskönt men nu är jag lite jetlag, jag kom hem natten till söndagen.

Hon berättar att hon har massor av förväntningar på det nya året.

– Hälsingegårdarna ska bli förklarat världsarv under 2009. Vi har landets sjätte bästa tillväxtindustri. Många blir förvånade när jag berättar det men Dagens Industri har utsett de snabbast växande företagen i landet, så kallade gasellföretag. I vårt län finns 52 gasellföretag, ett av dem är Mackmyra whisky.

Gävles kulturella eldsjäl Brita Planck satt och pratade med skådespelaren Rolf Lassgård.

– Jag försöker övertala honom att vara med på någon av kulturkvällarna i Engeltofta. Jag har försökt i flera år och jag har sagt att han får göra precis vad han vill.

Rolf Lassgård bekräftar att övertalningsförsöken har varit många.

– Jag är positiv till kulturkvällarna, det har jag varit hela tiden men det är lite svårt för mig på somrarna eftersom jag sällan är hemma i Gävle då. Vi tillbringar mycket tid i sommarhuset i Skåne och det är ofta filminspelningar på sommaren.