Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Kanske blir det mindre hysteri nu”

Trots lågkonjunktur och varsel är det fortfarande liv i fastighetsmarknaden.
Veronica
och
Göran
Lagerlöf vill ha ett hus, oavsett hur världsekonomin ser ut.


– Det blir kanske mindre hysteri nu än det varit de sista åren, hoppas Göran.

När Göran och Veronica Lagerlöf flyttade till ett hyrt radhus var det tänkt att bli en tillfällig lösning, tills de hittade ett hus.

Nu har de bott i radhuset i tre år, två barn har tillkommit i familjen, och det känns ännu mer angeläget att hitta något.

I dag är de på visning av en tegelvilla på Norra Nypongatan i Västanbyn. Lite mera yta för hela familjen, och en ordentlig trädgård utanför huset, är drömmen.

– Men det är inte så lätt. Dels är det svårt att hitta något som passar. Och när vi hittat något har andra också velat ha det och hunnit före, berättar Veronica.

Tidigare har det gått väldigt snabbt att få negativa besked. De berättar att det kunde ta en kvart från det att de sagt sitt maxbud, till att mäklaren ringde för att berätta att de blivit överbjudna.

– Många gånger har priserna hamnat lika högt som i Gävle, då är det ju något som är fel, tycker Göran.

De är inte de enda som kommit på visningen. Åtminstone ett par till har varit och tittat och mäklaren Jan Hedwall berättar att det faktiskt kommer folk till visningarna fortfarande, oavsett det ekonomiska läget i världen – och varslen i Sandviken.

– Jag har haft visningar både på Garvarvägen och på Roddgatan i Årsunda och det har blivit två visningar på båda ställena.

Varken Göran eller Veronica har drabbats av varslen i kommunen – och lågkonjunktur till trots är de fortfarande ute efter att köpa ett hus.

Snarare hoppas de att huspriserna ska sjunka framöver till följd av konjunkturen.

– Det blir kanske mindre hysteri än det varit de sista åren. Just nu känns det ju ganska bra att vi inte redan köpt något, säger Göran.

Veronica och Göran Lagerlöf

ser sin chans på husmarknaden