Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karlitområdet planeras för bostäder – nu får närboende säga sitt

Som väntat sa Utskottet samhällsbyggnad ja till de samrådshandlingar angående Karlholms strand som tjänstemännen tagit fram.

– Jag vet att tjänstemännen jobbat särkskilt hårt för att ta fram handlingar så att man under samrådet ska kunna sätta sig in i frågan, säger Anna Ahlin (C), vice ordförande i utskottet.

Alla berörda fastighetsägare, myndigheter och organisationer får chans att yttra sig över planerna för det gamla Karlitområdet. Ahlin säger att det kommer att ske vid ett eller flera samrådmöten.

Entreprenören Anders Högbergs vill genom sitt bolag Karlholms utveckling omvandla området till en plats med 430 boenden - främst fritidsboenden - hamn, förskola, skola, hamngarage, gator, torg, handel, med mera. Bolaget vill också använda vissa befintliga byggnader som "pannhuset" och "industrihallen". För att bygget ska vara möjligt har marken sanerats. Man planerar dessutom att muddra den befintliga hamnen för att den ska kunna användas för fritidsbåtar.

Efter samrådet vägs relevanta synpunkter in innan ytterligare en samrådsrunda. Troligen så klubbas detaljplanen tidigast under hösten 2016.

För att planerna ska bli verklighet behöver en förbättrad infrastruktur i Karlholm beträffande till exempel bussar och vägar. Där menar Ahlin att kommunen liksom alla goda krafter har en skyldighet att trycka på,

– Kommunen ska göra allt som är möjligt inom kommunallagen utan att gynna några enskilda företagare.