Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karsten försvarade viktiga värderingar

Karsten Trossholmen, Storvik, som avled 9 juli 96 år gammal.

Karsten Trossholmen, en människa som har spelat stor roll på många sätt för många människor, har gått ur tiden.

Karsten var född och uppvuxen i Norge och under andra världskriget hjälpte han ett stort antal motståndsmän och andra speciellt utsatta, att fly undan den nazistiska ockupationen över gränsen till Sverige. För dessa insatser fick han ta emot den norske konungens medalj.

Även han själv tvingades till slut att fly, bosatte sig till sist i Sverige och kom att alltid spela en betydande roll i lokalsamhället. Under en tid i Ockelbo, som fackligt aktiv i Syndikalisterna. Sedan i Storvik som aktiv i den lokala föreningsdrivna butiken för ekologisk mat, samt som centralfigur i Vänsterpartiet Sandviken under många år.

Karsten var under hela sitt liv mycket aktiv i kampen mot rasism och främlingsfientlighet och för internationell solidaritet. En bärare och försvarare av de viktiga värderingarna, orubblig i frågor gällande demokrati, jämlikhet och socialism. Detta oavsett om det var som kommunalt förtroendevald eller i en av många diskussioner på Konsum i Storvik.

Han missade sällan en manifestation eller ett möte med partiet, ens när han var över åttio år, och han var alltid angelägen att de unga kämparna i Ung Vänster skulle stöttas och uppmuntras.

Vi i Vänsterpartiet minns Karsten som en mycket trogen kamrat med ett väldigt stort hjärta och han kommer alltid att vara en stor förebild för många av oss.

Vänsterpartiet Sandviken genom Lars Eriksson