Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaskito gör skiva med Gävleungdomar

Lokal världsmusik. Det blir det när Kaskito Ngongo samlar ihop ett gäng Gävleungdomar för att göra en skiva.

Efter att under flera månader ha varit på turné med musikalföreställningen ”Svart som synden” är dansaren och musikern Kaskito Ngongo tillbaka i Gävle.

– Jag har lärt mig jättemycket av att arbeta med professionella artister. Jag blev väldigt motiverad, säger Kaskito som nu håller på att göra en ”worldmusic”-skiva tillsammans med fem andra unga Gävleartister.

Redan har han, bland annat, samlat fem Gävleungdomar med olika musikstilar för att göra en, som de säger, ”worldmusic”-skiva.

– Jag har alltid drömt om att få göra sådan här mixad skiva, säger Kaskito som skrivit musik och text.

Men planen är att de andra ska vara med och bidra med sina musikstilar och textbudskap.

Resultatet är tänkt att bli en blandning mellan Kaskitos afrikanska musik, Herman, Charles och Emmanuels rap och Clara och Linneas pop.

– Vi ville jättegärna vara med. Det är ett jättebra projekt, säger Clara som med Linnea har bandet Bluescreen och som tidigare i år bland annat gick vidare till länsfinal i tävlingen Musik direkt.

Herman, Charles och Emmanuel är också rutinerade vid det här laget och har rappat både i skolor och på större scener i Gävle.

– Jag tror att folk kommer att gilla den här skivan, säger Charles och Kaskito håller med.

– När vi sjunger tillsammans…det blir någonting. De är skitduktiga!

Skivan planeras vara klar i början av nästa år.