Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD vill ha mindre barngrupper

Mindre barngrupper i förskolan, kommunala praktikplatser för ungdomar och stödfamiljer för invandrare.

Det är några av Kristdemokraternas vallöften i Gävle.

Annons

Ungdomar, äldre och nysvenskar. Det är tre grupper som Kristdemokraterna i Gävle vill fokusera extra mycket på de kommande fyra åren.

För att bekämpa ungdomsarbetslösheten vill KD att Gävle kommun ska skapa praktikplaster för ungdomar som gått ut gymnasiet. De ska under tre månader kunna praktisera inom kommunens förvaltningar och bolag. Göra en insats och samtidigt få känna på hur det kan vara att jobba.

– Det är lättare att komma ut på arbetsmarknaden om man redan är där än om man aldrig kommit ut på den, säger Lennart Ahlenius (KD).

Att nya hemtjänstföretag ska kunna etableras och att äldre själva ska få välja vem eller vilka man vill anlita är en annan av Kristdemokraternas huvudpunkter.

KD lovar även minskade barngrupper på dagis och de säger att de till skillnad från S också ska infria löftena. Kristdemokraten Lennart Sjögren slår dessutom på stort och lovar höjda löner till förskolepersonalen – något som enligt honom är nödvändigt för att locka fler män att jobba inom förskolan.

Dessutom vill Kristdemokraternas förbättra integrationen i Gävle. Nysvenskar ska få hjälp att komma in i det svenska samhället – bland annat genom att tilldelas svenska stödfamiljer.

Mer läsning

Annons