Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenza och Andreas är på jakt efter modeller

/
  • modelljägare. Storbloggarna Andreas Wijk och Kenza Zouiten sökte modeller i Gävle.
  • nyfikna. Gävles ungdomar samlades på Gallerian nian för att se hur Kanal 5:s Modelljakten gick till.

Kenza Zouiten och Andreas Wijk, kända idol­profiler som driver egna modebloggar, har varit i Gävle som ett led i en castingturné för Kanal 5:s program Modell­jakten.

Annons

De tycker bägge att det kändes naturligt att just de blev utvalda att leda jakten på Sveriges nästa supermodell.
– Det var en självklarhet att tacka ja till jobbet. Jag själv jobbar som modell åt Elite och Andreas bloggar på kanal 5. Det kändes naturligt att vi blev utvalda eftersom mode och modellande hör ihop. Eftersom tävlingen är för unga mellan 14 -22 år så passade det väldigt bra med unga programledare, berättar Kenza.
– Det är ett av det roligaste jobbet jag har haft, säger hon med ett stort leende på läpparna.
– Att jobba med modelljakten innebär att vi är borta en hel del tid från våra nära och kära. Våra bloggar har också tagit en del stryk, men det är ju inte våra riktiga jobb, det är mest en kul grej. Jobbet går alltid före bloggen, säger Kenza.
– Modelljakten pågår i tre veckor. Det är som att leva i en bubbla, vi har inte levt våra vanliga liv. Vi har åkt från hotell till hotell, från casting till casting. Det har varit väldigt speciellt, men det är ändå hur kul som helst, skrattar Andreas.

Trivs bra
Samarbetet mellan Kenza och Andreas är ”så jäkla bra”, enligt dem själva. De trivs jättebra med varandra och har väldigt kul tillsammans.
– Vi hade aldrig setts innan vi började arbeta med varandra. Jag visste ju inte hur du var som person, säger Andreas till Kenza.
– Vi töntar oss mycket ihop och det är väldigt mycket skratt, avslöjar han.
– Vi har varit runt i så många städer att det är svårt att hålla räkningen, men vi började i Malmö sedan blev det Helsingborg, Halmstad, Göteborg, Jönköpig, Örebro, Sundsvall, Umeå, Östersund och nu har vi också varit i Gävle, säger Kenza.
–Du kom ihåg alla städer i rätt ordning, skrattar Andreas.

Välbesökt casting
I de större städerna har det varit cirka 250 personer som sökt, i de mindre städerna cirka 100–150 stycken. Dessutom har det kommit närmare 11 000 sökningar via webben.
– När vi varit i vissa städer har vi hittat tjejer som varit så pass fina och modellliknande men inte sökt till modelljakten, så de har vi haffat på plats. Många vill prova på en casting men vågar oftast inte, speciellt i de lite mindre städerna där alla känner varandra på ett eller annat vis, säger Kenza.
– Vi har hittat riktigt fina tjejer i varje stad så nu har vi elva stycken härliga tjejer med oss, sammanfattar Andreas.
– När vi kom till Gävle så visste vi inte alls så mycket om staden. Men det är verkligen jättefint, menar han.

Egna sängen hägrar
Andreas frågor också om vi har fler bockar i Gävle förutom den som brinner ner och vi förklarade hur det ligger till.
– Då är alltså era bockar som en stadssymbol, på samma sätt som Sundsvall har drakar, konstaterar Kenza.
– Nu har vi endast Uppsala och Stockholm kvar. Det ska bli riktigt skönt att få komma hem och sova i sin egen säng, avslutar hon med ett leende.

Sandra Holmstedt
prima@arbetarbladet.se

Linn Andersson
prima@arbetarbladet.se

Beatrice Frykman
prima@arbetarbladet.se

Mer läsning

Annons