Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kerstin har jobbat 44 år inom Posten – nu är det över

Ett känt Sandvikenansikte sågs i går för sista gången genom glasrutan.


Kerstin Kiernan har jobbat 44 år inom Posten, och går nu i pension.


På fredag slår hela Kassaservice igen i Sandviken.

Många Sandvikenbor känner igen Kerstin Kiernans ansikte, som har suttit bakom glasrutan på Kassaservice och tagit emot och lämnat ut pengar.

I går gjorde hon sin sista arbetsdag, efter att ha jobbat 44 år inom Posten. Ett yrke som har ”förändrats enormt mycket”.

– Ett tag sålde vi allt. Vi hade V75 och Postbanken. Det var en stor samhällsservice.

Hon tillhör en av de sista årgångarna som kommer att jobba ett helt liv inom samma företag, tror hon.

– Jobbet har varit omväxlande, det har funnits många olika saker att göra. Hur många kommer i framtiden att jobba 44 år i samma företag?

Den senaste tiden har många av hennes kunder tackat och tagit i hand för åren som varit. Kerstin Kiernan har känt sig uppskattad av deras hälsningar, och det är med ”en liten klump i magen” som hon nu går i pension.

– ”Var ska ni ta vägen nu?” har de frågat oroligt.

Men hon har lugnat dem och berättat att hon nu ska sluta arbeta. På fredag stänger hela Kassaservice. Den sista tiden har de märkt av att dagarna har blivit lugnare och lugnare, när kunderna redan har anpassat sig till den nya ordningen.

På bordet intill hennes kassa står en liten champagneflaska, från en kollega, som skvallrar om den märkvärdiga dagen.