Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KFUM-damerna vann igen – men nu satt det hårt åt

Precis som i premiärmatchen så var det än en gång var en gedigen laginsats som lade grunden till vinst för KFUM Gävles damer i div 2-basketen.
Nu blev det dock tuffare och bara seger med 51–49 mot Hammarby.

Annons

Tjejerna ska ha en stor eloge för ett välorganiserade och aggressivt och disciplinerat försvarsspel. Det fanns lite mer att önska av anfallsspelet denna eftermiddag i Farsta både när det gäller avslut och passningsspel där en del slarv höll på att kosta laget segern.

KFUM Gävle mötte ett organiserat Hammarby med några riktigt bra skyttar och detta kombinerat med vKFUM:s lite slarviga anfallsspel gjorde att matchen blev jämn rätt igenom.

Avgörande skottet stod Angie Wikman Salmén för med omkring minuten kvar av matchen.

Extra roligt denna eftermiddag var att pojkar 04/05 som spelar i Stockholmsserien också mötte Hammarby i matchen efter – och de gjorde allt för att heja fram damlaget vilket det också lyckades. Det uppskattades av KFUM-tjejerna.

Sen var det extra roligt att även KFUM Gävles grabbar kopierade damernas bedrift och vann mot Hammarby efter att på morgon vunnit mot Fryshuset. Nu hoppas damlaget kunna kopiera grabbarna och vinna mot Fryshuset hemma tionde november.

FAKTA/Basket, div 2 damer

Hammarby–KFUM Gävle 51–49

Poäng, Gävle: Ulrika Paulsen, 11, Frida Göterfors, 10, Esther Schöllmann, 9, Signe Sjöström, 9, Elin Jakobsson, 5, Caroline Zander, 3, Angie Wikman-Salmén, 2, Lisa Engstrand, 2.

KFUM Gävle/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel