Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KFUM Gävles vann tredje raka i division två-basketen

KFUM Gävles damer vann i helgen sin tredje raka match i div 2-basket med 46–42 mot KFUM Fryshuset.

Efter en väl genomförd match försvarsmässigt men en hel del enkla misstag offensivt lyckades tjejerna i KFUM Gävle, precis som mot Hammarby, avgöra den extremt jämna matchen mot ett väl kämpade KFUM Fryshuset med mindre än en minut kvar.

Stor hjälte för dagen blev Karin Saavedra som helt iskallt vid ställningen 44-42 satte två straffkast med omkring tio sekunder kvar och gav laget en ointaglig fyrapoängsledning, slutresultat 46-42.

KFUM Fryshuset kom till spel med väldigt snabba och fysiskt starka tjejer som Gävlespelarna hade lite problem att ta sig"förbi" i anfallsspelet – men det löste sig till slut.

Även om detta var ännu en laginsats blir det ett extra plus till Lisa Engstrand för bra arbete försvarsmässigt och särskilt i sista perioden. Även Esther Taube Schöllmann och Signe Sjöström visade upp extra bra försvarspel för dagen och Esther var också den i laget som för dagen var poängbäst.

Nu kommer laget att spela två bortamatcher, Telge 1 december och Västerås nionde december – sen avslutar man hemma den 16 december mot Visby innan det är dags för juluppehåll.

Då hoppas man naturligtvis på mer publik. Omkring 60 personer såg matchen mot Fyshuset.

KFUM Gävle/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel