Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kim räddade bocken på annandagen

Natten till annandagen räddade Kim Eriksson bocken från att brinna. Ett dygn senare, när han gick in på bockens hemsida, återstod bara förkolnade rester.


– Klart jag blev lite upprörd. Det känns tråkigt, tycker han.

När Kim Eriksson vaknade på lördagsmorgonen gick han raka vägen till datorn för att kolla in gävlebockens hemsida.

– Jag brukar gå in lite då och då. Och nu blev det lite roligt att kolla om den fortfarande stod kvar.

Men nu stod bocken inte kvar – bara ett svart skelett utan vare sig halm eller röda band. Snöpligt för Kim som satte stopp för ett brandattentat bara en dag tidigare.

Hade det inte varit för Kim hade bocken alltså inte överlevt annandagen heller. Det var när han var på väg längs Södra Kungsgatan hem från krogen på fredagsmorgonen som han kastade en blick mot bocken.

– Då såg jag att det brann mellan benen. Jag hade åkt förbi med bil där tidigare och sett att det stod brandsläckare runt bocken, så jag sprang fram och tryckte av. Sen var det släckt, berättar han.

Därefter ringde han polisen, och stannade kvar vid bocken några minuter tills de kom. Då klarade bocken sig med en svedd fläck – men ett dygn senare har den brunnit ner till grunden.

– Det känns tråkigt. Jag tyckte att han kunde få stå kvar. Men det verkar vara någon som inte tyckte det, konstaterar Kim.