Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klappakuten samlar in pengar istället för julklappar – så gör du för att bidra

 
Klappakuten 2020
Visa alla artiklar

Det är femårsjubileum för Klappakuten som är ett samarbete mellan Gefle Dagblad och Matakuten. Men med pågående pandemi och restriktioner kommer inte Klappakuten att fungera som vanligt i år.

Behovet av hjälp har ökat med pandemin men det går inte som det var tänkt att genomföra en insamling i Flanör. Istället för att skänka en fysik gåva ber nu Klappakuten de privatpersoner och företag som kan att swisha istället.

– Vi måste anpassa oss till smittoläget och behöver därför tyvärr ställa in julklappsinsamlingen i gallerian Flanör. Vi vill inte orsaka folksamlingar. Samtidigt vet vi att behovet är ovanligt stort bland barnfamiljer i år. Nya grupper har drabbats. Därför vill vi se till att familjer kan få presentkort som de själva kan köpa julklappar för, antingen senare eller när det går utan att trängas, säger Katarina Ekspong, chefredaktör på Gefle Dagblad.

Lasse Wennman på Matakuten är den som brukar köra ut med klapparna till familjer någon dag före julafton. Så kommer det att bli även i år, men ett platt presentkort istället för ett fint inslaget paket.

– Det är så klart tråkigt att inte kunna ge ett paket, men jag hoppas att Gävleborna är lika givmilda med att lämna pengar i år som de varit tidigare år med gåvor, säger han.

Under året har han mött många nya ansikten bland de som behöver besöka Matakuten på grund av permitteringar eller arbetslöshet.

– Det är en ångesttid som väntar för många nu, den värsta julen i mannaminne för många när man inte heller kan träffas.

Lasse Wennman hoppas att många vill ge en gåva till Klappakutens insamling.

– Många jular är viktiga men det här är kanske den viktigaste på mycket länge när vi har möjlighet att hjälpa andra människor. Hopplösheten och missmodet har spridit sig som en våt filt över hela vårt land, men tillsammans kan vi göra vad vi kan för att glädja andra. Det är en gåva från dig till någon annan som blir väldigt uppskattad.

Fram till den 13 december går det att skicka swish till: 1236 160 378

Märk din swish med Klappakuten.