Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klara, färdiga och skolstart!

/
  • fikasugna. Isabella Sundin, Rasmus Warberg och Pontus Löfqvist uppskattar kafeterian på nya skolan.

Nu har skolan dragit igång och vi på prima har börjat i trean och har sista året kvar.

Vi började tänka tillbaka på hur det kändes att börja i högstadiet. Men hur känns det för dem som började i år? Är det lika nu som det var för oss eller har det blivit ändringar?

Annons

Rasmus Warberg som går på Stigslundsskolan tycker att det är jätteroligt att börja på högstadiet. Han tycker att det är friare men samtidigt har man ett större ansvar att verkligen få det man ska göra gjort.
– Det är lite tråkigt att man blir minst igen, men myterna om att niorna doppar huvudet i toaletten stämmer inte, säger Rasmus och skrattar.


Viktiga första veckor
Eleverna fick en bra chans att lära känna varandra i klassen med namnlekar och andra aktiviteter.
Det kan vara tungt att börja i en helt ny klass där man inte känner någon så första veckorna är extra viktiga att lärarna koncentrerar sig på att alla får en chans att lära känna alla. Tar man inte tag i det i början kan det bli jobbigt sedan med grupparbeten och till och med att gå till skolan.
– Vi trivs jättebra i klasserna och lärarna verkar bra, vissa är bättre än andra men det är både bra och dåligt. En lärare ska vara bra på att lära ut, samtidigt som de är lite hårdare för att man ska kunna sköta sig, tycker eleverna.
– Jag trivs så där men jag ska byta klass snart, säger Rasmus.

Uppskattat med kafeteria
Kafeterian är någonting som är nytt för eleverna och som uppskattas.
Pontus Löfqvist tycker att det är ett kanonläge att ta en paus när man är lite hungrig på eftermiddagen för att få tillbaka orken och prestera det bästa. Men eleverna tycker det är synd att de inte har öppet så ofta.

När det inte är god mat i skolan är det ett bra tillfälle att besöka kafeterian, som är nymöblerad, och mysigt att ta sig en macka.
– Det är många som går och köper pizza, jag brukar göra det när det är fisk, för det tycker inte jag om, säger Pontus medan Isabella Sundin skakar på huvudet och säger att hon alltid äter i skolan.

Chans att ta igen
I september startar något som kallas för Puh.
Det är en chans för eleverna på Stigslundsskolan att kunna ta igen det man behöver ha hjälp med och ligger efter i. Alla ämnen har sin sal med en lärare.

Eleverna tycker att det är jättebra att kunna sätta sig ner och göra läxorna så man är fri från det när man kommer hem.
Att kunna få den hjälp man verkligen behöver. Det är något de ser fram emot. 

Mathilda Clerkeborn
mathilda.clerkeborn@skola.gavle.se

Jennika Ojala
jennika.ojala@skola.gavle.se

Mer läsning

Annons