Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för start i Tierp

Dagen ”D” är här.

Vem tar hem spelet på Tierp Arena i säsongens sjunde deltävling i TTA-Elitserien?

Annons

Den som alla vill slå på fingrarna heter Fredrik Ekblom. Kumla-bon, rattande för Volvo Polestar team, har dragit ifrån rejält i tabellen med 120 poäng, hela 38 fler än andraplacerade Linus Ohlsson. Det skulle förvåna mycket om inte Ekblom tar titeln i år.
Nyss nämnde Ohlsson har förstås andra planer i siktet.
– Målet är att hålla Thed Björk bakom mig och samtidigt ta in nio poäng på Ekblom i helgen, det måste jag göra. Jag var snabbast i premiären när det var helt nytt för alla att tävla med de bilarna på Karlskoga-banan. Nu är Tierp helt ny för alla och det tror jag kommer vara en fördel för mig igen, jag är ung och lär mig snabbt, förklarar han.

Boråsbördige Robin Rudholm har varit en av de snabbaste förarna i landet under många år och fick före säsongstart gälla som en av kandidaterna till en plats på den totala prispallen. Men det har inte gått riktigt som han tänkt sig.
– Vi har farten men inte det rätta flytet. Lite stolpe ut, menade han på presskonferensen tidigare i veckan.
Tionde plats i tabellen torde vara en rejäl besvikelse och Saabföraren Robin vill väldigt gärna göra ett bra resultat nu när mästerskapet gästar Tierp. En dark-horse.

Hungrig på seger är även Richard Göransson. Närkingen har två problemfyllda helger på rad att blicka tillbaka på.
– Jag har nog aldrig haft en så här strulig säsong förut. Mina mästerskapschanser är över men jag bryter inte ihop för den skull, förklarar han.
Och fortsätter:
– Farten finns och jag åker till Tierp för att mosa. Siktet är inställt på seger.

Mosa?
– Ja, alltså göra bra ifrån mig. Jag ska inte köra PÅ de andra, skrattar han.
Senast det begav sig, på den före detta formel 1-banan i Anderstorp, vann Fredrik Larsson. Falkenbergaren är helt klart att räkna med även denna gång, liksom norrlänningen Robert Dahlgren – som ju försvarade de blågula färgerna i WTCC (World Touring Car Championship) under fjolåret. Larsson håller tredje plats i tabellen, medan Dahlgren är sexa.

Men kanske blir det ingen av de nämnda förunnat att höja segerpokalen i eftermiddag. Det unika med TTA-elitserien är jämnheten mellan förarna, bråkdelar av en sekund skiljer på varvtiderna. Svårtippat. Och så håller vi förstås tummen för Stefan Söderberg. Dags nu för en välförtjänt framgång...


Kurt Eliasson