Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för två nya gymnasieutbildningar i Gävle

Skolverket ger klartecken för två nya gymnasieutbildningar i Gävle.


John Bauergymnasiet kan nu utöka med ett It-inriktat teknikprogram och nya skolan MoveIT får starta en rad olika inriktningar.

I våras stod det klart att Skolverket överhopats med ansökningar från friskolor som vill utöka eller nyetablera sig i Gävle. Sju skolor ville starta totalt 42 nya inriktningar.

Nu har två av dem fått tillstånd av Skolverket. John Bauergymnasiet är berättigad till bidrag från kommunen till teknikprogrammet med inriktning it. Skolverket anser inte att utbildningen medför ”påtagliga negativa konsekvenser” för gymnasieskolan i Gävle eller regionen. Myndigheten konstaterar att Gävle kommun erbjöd 152 platser på sitt nationella teknikprogram i höst. 116 elever sökte utbildningen i första hand. Därmed räcker elevunderlaget, resonerar Skolverket.

Inte heller MoveITgymnasiet stöter på patrull. Skolan ska få bidrag för estetiskt program med inriktningarna bild och form, dans, musik och teater, ledarskapsutbildning för team- och coachutveckling, handelsprogram med inriktning mot småföretagande och turism samt samhällsvetenskapligt program med inriktningarna samhällsfördjupning och ekonomi.