Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klassiskt krogpalats gör omstart

Nattklubben Blue moon bar öppnade i Gävle i våras. Men försvann.
Nu har den återuppstått igen. Ikväll med Tommy Nilsson på scenen.

Nöjeslokalen på Norra Kungsgatan har haft ett otal namn genom åren. BCK, Nivår, Fontaine (för riktigt länge sen), för att bara nämna några.

Så tog nya ägare, efter vissa inledande problem med finansiering, över och byggde puben Pitchers i gatuplanet och hängde upp bilder på golfspelare på de skotskrutiga väggarna och efter ytterligare en tid av osäkerhet var nattklubben en trappa upp färdiginredd och öppnade med blått ljus i baren och möbler i vit skinnimitation. Stockholmska stand up-klubben Raw ordnade komikerkvällar också.

Men efter ett par månader blev det bara tyst.

– Huvudkontoret tänkte fel. De rekryterade Beata som inte hade nån lokalkännedom, hon kunde inte veta vad Gävle ville ha, och hon tog hit dj:s från Stockholm som kostade mycket pengar.

Nye delägaren Jukka Sorsa har analysen klar. Han och den nya driftansvarige Muhamed Nablsi är både Gävlekillar och kan stan, kan folket som bor här.

Och de tror på framgång för nya Blue moon bar.

– Det gäller att få folk att hitta hit. Så är det ju, Gävleborna går dit alla andra är, säger Muhamed Nablsi.

Lokalen är bra på det viset, konstaterar han, eftersom det inte behöver vara fullsatt för att det ska kännas som att det är mycket folk där.

De drog igång i slutet av november, med Linda Bentzing på scenen och en satsning på after work. Varje fredag dukar de upp en gratisbuffé och ett liveband som spelar vid halvsju-tiden.

– Inget partyband, mer lugnt än så, säger Jukka Sorsa.

Målgruppen är tydligt inriktad på en äldre publik. Åldergränsen är 23 år och den håller de stenhårt på.

– Det ska inte var så att man kommer hit och det är 23 år och ändå så står det en 18-åring bredvid en, förklarar Muhamed Nablsi.

Hittills har det också funkar. Medelåldern på besökarna har legat runt 30 nånting.

– Och så kör vi rätt mycket schlager och 80-talsmusik, säger Jukka Sorsa.

Det finns planer på att inreda en schlagerbar i källaren, där det tidigare var tänkt att det skulle bli bowlingbana (för dyrt, för stora maskiner, är Jukka Sorsas förklaring till att det inte blev nåt med det). Just schlagerbaren är en del av konceptet Blue moon bar, som är en franschisekedja med krogar ibland annat Karlstad, Västerås och Uppsala.

– Man kan samarbeta om vissa artister till exempel, det är ju inte så långt hit från Uppsala, säger Jukka Sorsa.

I kväll kommer sångaren Tommy Nilsson och det blir också lite julspecial på after worken.

Så hoppas Jukka Sorsa och Muhamed Nablsi att få Gävleborna att fatta att Blue moon bar finns, och är stället att hänga på.