Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Klimatfrågan är allra viktigast"

/

Ella Bohlin är nummer ett på Kristdemokraternas lista i valet till Europaparlamentet 7 juni. Hon är 30 år och bor i Vallentuna utanför Stockholm, jobbar som PR-konsult och har en kandidatexamen i statsvetenskap. Tidigare var hon ordförande för KDU i tre år.

Annons

– Jag tycker att det är roligt att Kristdemokraterna som har setts som ett gubbigt parti nu har två unga tjejer i topp på sin valsedel. Först blev jag chockad, men nu är jag glad att jag tackade ja till att kandidera, säger Ella Bohlin.

– Det är tre frågor. Klimatfrågan, att stoppa människohandeln och en mer ansvarsfull alkoholpolitik. Klimatfrågan är nog allra viktigast, för den är länkad till lösningen på många andra frågor. Vi måste minska utsläppen av växthusgaser med minst 30 procent, men gärna ännu mer.

– En duktig och påläst parlamentariker kan ha mer makt än en minister. Vår nuvarande parlamentariker Anders Wijkman fick Naturskyddsföreningens pris för sitt miljöarbete i parlamentet.

– Det är en rättighet som vi har och det är ett hån mot människor i odemokratiska länder att inte rösta. Sex av tio beslut i kommuner och landsting påverkas av beslut som fattats i EU. Till exempel har vi ett badvattendirektiv som har gjort de svenska badvattnen bättre.

Mer läsning

Annons