Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klockren rock´n roll varvad med hemmagjord frågesport

The Scrags

Oholics

Wasteland, 12 december

Inledande Oholics från Göteborg spelar liksom The Scrags högljudd rock, men mer TSOOL-influerad och klaviaturbetonad sådan. Den inlevelsefulla sitar- och tamburinspelaren är mest intressant att se på. Musiken blir snabbt tråkig men de fungerar ändå helt okej som uppvärmare åt kvällens huvudakt.

The Scrags lever så hårt på rockmyten att de kvällens releaseparty till ära har knåpat ihop en egen frågesport där man kan gissa vem som gjort vad av de mest bisarra saker under deras åtskilliga turnéer. Det är mycket nöje men kanske mer serietidningskomik än rock´n roll. Inte för att det behöver vara något negativt. De klassiska rockinslagen är inte heller svåra att finna under själva spelningen – redan i första låten är sångaren Antonio Fryk uppe på kravallstaketet med mikrofonen i munnen samtidigt som ölglas krossas till ljudet av rundgång.

Även om ett konstant tilltag av just medvetna rundgångar känns lite omotiverat kommer The Scrags undan med det, som med mycket annat i kväll. Till exempel är inte ljudet alltid det skarpaste. Sången går från att i början vara otydlig till att i slutet nästan överrösta andra instrument.

Men vad gör detta när de levererar en klockren rockshow från inledande ”Psycho Cyclone” till avslutande ”TV messed-up mind”? Riffen är så medryckande att det inte heller gör något att de ibland liknar varandra. Och i ”One Night” (förstärkt med en extra gitarr efter diverse strul) visar de verkligen att de kan vara dynamiska. Förhoppningsvis gör The Scrags fler sådana låtar framöver.

Annars är det mesta sig likt när det gäller The Scrags. Antonio är fortfarande den perfekta hybriden mellan Joey Ramone och Iggy Pop, Fredrik Berglunds trumspel är intressantare live än på skiva och de framstår ibland som mer attityd än musik. På gott och ont, men mest gott.

Huvudsaken är att The Scrags svänger utav bara helvete och definitivt saknar motstycke i den här stan om inte i hela riket.