Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kokosbitar / hemmagjord bounty-choklad

/

Annons

Ingredienser:
50 gram mjölkfritt margarin
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl strösocker
2 dl havregrädde
200 gram kokosflingor
garnering:
175 gram blockchoklad, mörk
25 gram kokosfett

Gör så här
1. Blanda margarin, sirap, socker och havregrädde i en kastrull.
2. Koka allt i 5 minuter.
3. Tillsätt kokos och rör om.
4. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper 20x15 cm.
5. Låt stå i kylskåp i ca.2,5 timme, tills smeten kallnat.
6. Skär i bitar. (Använd gärna en vass kniv som doppats i varmt vatten)
7. Bryt chokladen i bitar. Blanda den med kokosfett i en skål. Smält allt i ett vattenbad eller på full effekt i micron 1,5-2 minuter. Rör om.
8. Doppa kokosbitarna i chokladen. Lägg dem på smörpapper för att stelna.
Förvara dem svalt.

Mer läsning

Annons