Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kom iväg till solen billigt!

/
  • Sugen på ett dopp i Medelhavet för en billig penning? Chaniakusten på Kreta är en av de charterorter som tar emot flest turister och dit de flesta av restresorna går.
  • Ayia Napa på Cypern är en populär ort för unga dit det fortfarande kan gå att få en sista minuten.
  • Side i Turkiet är en stor charterdestination med fina antika lämningar.
  • Den berömda stranden Myrthos på ön Kefalonia som snabbt har blivit en omtyckt charterdestination.
  • Grekiska oliver börjar att mogna nu på hösten.
  • Stranden i Sozopol i Bulgarien, ett charterland som tappat många resenärer i sommar efter flera misshandelsfall under senare år.
  • Sugen på ett dopp i Medelhavet för en billig penning? Chaniakusten på Kreta är en av de charterorter som tar emot flest turister och dit de flesta av restresorna går.
  • Alanya i Turkiet är ett av de charterresmål dit det finns restresor kvar.

September är en av årets bästa perioder för att ta en sista minuten-resa. Både till Grekland, Turkiet eller Mallorca kan man fortfarande hitta en billig charter. Vi har tipsen på de bästa och billigaste restresorna just nu!

Annons

Mamma mia, vilken ö! Några resetips är så bra att man knappt vill avslöja dem. Den underbara ön Skopelos i Grekland är ett. Nu har ju dessutom Abba-filmen Mamma Mia spelats in där, så snart kanske öfriden är slut. Men lyckligt nog finns det fortfarande restresor hit i höst.

Skopelos stad har sockerbitsvita hus, hundratals små kapell och mysiga musikbarer på små terrasser. Agnontas- och Limnonarivikarna, där flera filmscener spelades in, är bland de mest idylliska i Grekland, med turkost kristallklart vatten.

Den mer turistiska grannön Skiathos, som även den var inspelningsplats för Abba-musikalen, har ett femtiotal fina sandstränder, varav många barnvänligt långgrunda. Koukuonaries och Banana Beach är två av de bästa. De flesta grekiska restresor i år går dock till Chaniaområdet på Kreta och runt Rhodos stad - de charterdestinationer som har flest och störst hotell i Grekland.

Även till Cyperns Ayia Napa och Larnaca finns en del billiga sista minuten. Turkiet och Bulgarien Turkiet har numera många charterdestinationer med enorma hotell. Här finns många ströplatser kvar sent på sommarsäsongen. Det är varmt väder långt in i oktober, längre än i Spanien och Grekland. Storstaden Antalya är liksom Alanya populära resmål för partysugna ungdomar eller familjer som gillar stora all inclusive-resorts med stora poolområden, barnklubbar, obegränsat med glass för de små och sportaktiviteter för de vuxna.

Det andra stora lågprislandet jämte Turkiet - Bulgarien - finns det många restresor till i höst. Till Sunny beach är det fortfarande relativt lätt att hitta en tripp för runt 3 000 kronor. Anledningen kan vara att orten fått sämre rykte efter förra årets dödsmisshandel av en svensk och även andra allvarliga misshandelsfall av turister i sommar.

Mallorca är hetare än någonsin bland svenskar. Familjer, par och golfare - ja, alla verkar vilja åka hit. Här är det till partyorterna Palma Nova och Magaluf de flesta sista minuten-resorna går i år. Men på denna varierade och attraktiva ö finns något för alla smaker, från västkustens vackra berg till östkustens små vikar. Orter fräschas upp och nya snygga hotell poppar nu upp lika snabbt som tjusiga höstsvampar.

Mysiga badorten Cala millor på östkusten och exklusiva Puerto de sóller är charternyheter i år, dock med få platser kvar till i höst.

Chartertrycket på Thailand blev så hårt i vintras att flera bolag startade resor dit under sommaren också. Barnfamiljer, singlar och surfare - snart laddar alla svenskar sina batterier här. Än finns några billiga restbiljetter kvar, framför allt flygstolar till Phuket och hotell i bland annat Krabi, Khao Lak och på Koh Samui. Under sommar och höst finns chans att slippa trängas på packade stränder och känslan av att vara på en svenskkoloni är mindre. Det är dock större risk för regn och blåsiga dagar nu än under det torrare vinterhalvåret.

Mer läsning

Annons