Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen delade ut godis från - Cloetta

När kommunen delade ut frukostpåsar till cyk­lister på torsdagen låg det bland annat kexchoklad i påsen. Kexchoklad som ju kommer från Cloetta, alltså samma företag som nyligen bestämt att lägga ner all godistillverkning i Gävle.

Det var på torsdagsmorgnen som Gävle kommun ville uppmuntra alla som tog cykeln till jobbet med en frukostpåse med en festis, en smörgås, en banan och kexchoklad.

I påsen låg också lite reklam om den cykeldag som kommunen anordnar på Stortorget på lördag. Både påsutdelningen och cykeldagen är delar av en klimatsatsning från kommunens sida:

– Vi vill få folk att åka mindre bil. Om vi ska kunna nå våra miljömål så måste vi vara beredda på att ändra vårt beteende, kommenterar Helena Werre, trafik- och tillståndschef i Gävle kommun.

Men just kexchoklad, den kommer ju från Cloetta?

– Ja. Jag vet....

Kan du förstå om många är upprörda på Cloetta i den här stan just nu?

– Ja, det kan jag tänka mig.

Hade ni några funderingar kring det innan ni stoppade ner kexchoklad i påsarna?

– Nej, vi tänkte att vi tar samma sak som vi alltid har haft i de här påsarna. På cykeldagen på lördag kommer kexchokladen också att finnas med. Då sponsrar Ica och de har bestämt att de ska bjuda på kexchoklad.