Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen köper Gerdavarvets slip

Kommunstyrelsen köper Gerdavarvets slip för

3,7 miljoner kronor.


Nu vill man hyra ut slipen till externa företag som renoverar båtar.


– Vi vill få föreningens ekonomi på rätt köl, säger kommunalråd Carina Blank, s.

Annons

Föreningen Briggen Gerda investerade för några år sedan i en slip. Planen var att föreningen skulle utöka sin verksamhet till att renovera båtar, men på grund av minskade bidrag kom de aldrig så långt.

För att få in pengar till sin verksamhet beslöt föreningen i somras att man ville sälja slipen. En affär var på gång med två företag, men den föll på att slipen står på kommunens mark. Kommunen kunde inte tänka sig att sälja marken och eftersom slipen tillhör varvet blev det enda alternativet att kommunen köper loss slipen.

Beslutet var enhälligt när det fattades av kommunstyrelsen i går, men villkoret är att kommunen nu får kontinuerlig ekonomisk rapportering från föreningens styrelse.

– Det är för att det här beslutet är så tydligt föranlett av föreningens dåliga ekonomi. Vi vill försäkra oss om att de får den på rätt köl, säger Carina Blank.

När affären är genomförd är tanken att slipen ska hyras ut till någon extern aktör. Enligt Carina Blank ligger de två företag som tidigare ville köpa nära till hands. Men om någon hyresgäst skulle begära att slipen rustas eller förlängs för att kunna dra upp större fartyg är det en kostnad aktören i så fall får stå för själv.

– Vi har ingen avsikt att investera mer pengar i slipen, säger Carina Blank.