Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen räddar Folkets hus – tillfälligt

Ett första besked från kommunen angående Folkets
hus i Norrsundet har äntligen lämnats. Detta kom strax innan konkursförvaltaren räknar med att komma till avslut.

Det var Erene Löf från PRO i Norrsundet som fick svaret som många hoppats på. Via mejlkontakt med Ninni Berggren- Magnusson på Kultur och Fritid, fick Erene det lugnande beskedet.

Berggren berättar att det är kommunledningen som ansvarar för ekonomin, och att man därifrån anser att den verksamhet som bedrivs i Folkets hus i Norrsundet är så viktig, att man ska göra sitt bästa för att den ska kunna fortsätta.

Kommunen tar på sig ansvaret för driften tills en lösning hittats för fastigheten, och att man ska se till att el och värme inte stängs av.

Berggren förklarar även att kommunen kommer att träffa alla berörda organisationer innan man gör något drastiskt.

– Ja, det känns lugnande så länge, säger Erene Löf, lättad över att den stora oron, åtminstone för tillfället, är borta.

Redan under kommande vecka räknar Ninni Berggren-Magnusson med att konkursförvaltaren gjort klart sitt arbete, och att kommunen då kan ge mera besked i frågan.

Tills vidare fortsätter den inplanerade verksamheten som tidigare. Berörda föreningar upprättar ett schema för öppethållande och service, eftersom Folkets hus två anställda blev arbetslösa i fredags.