Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunenhar sålt fyrafastigheter

Sandvikens kommun säljer nu de första fyra fastigheterna av sju som nyligen bjöds ut via mäklare.
Prissättningen innebär att kommunen gör en realisationsförlust med totalt 5 miljoner kronor.

Mäklaren Jan Hedvall anlitades för att sälja sju fastigheter som kommunen inte har behov av i sin kärnverksamhet.

Det visade sig snabbt finnas intresserade köpare till alla fastigheterna och efter budgivning är de fyra första affärerna nu på väg att avslutas.

Gamla Yllefabriken i Järbo, i dag företagshotell för småföretag, säljs till en av hyresgästerna. Nämligen Profilplåt i Järbo AB.

Även gamla Televerket i Storvik säljs till en hyresgäst. Köpare där är Storvik Maskinservice AB.

I Österfärnebo utökar Bengt-Olov och Bengt-Emil Andersson sitt engagemang som fastighetsägare. Far och son Andersson tog i maj över skandalomsusade K/S Swedens hyreshus i Österfärnebo och Gysinge. Nu blir de också ägare till Åsbergs gård där folkhögskolan tidigare haft elevhem.

En annan lokal fastighetsägare som fortsätter växa i sin kommundel är Christer Sigvardsson i Kungsgården. Via sitt företag Sigvardsson Fastigheter AB tar han nu över gamla kommunhuset.

I samtliga fyra fall ligger priserna klart under det bokförda värdet. Totalt blir reaförlusten 5 miljoner kronor.

– Vi gör en realisationsförlust. Samtidigt ska man komma ihåg att det här är fastigheter som vi haft ett negativt driftnetto på, säger tekniska chefen Erika Ågren.

Hon tycker det är positivt att fastigheterna som kommunen inte ansett sig ha behov av nu får nya ägare med stark lokal förankring i respektive kommundel.

– Nu har de möjlighet att göra någonting riktigt bra av det.

Även till de övriga tre fastigheterna i paketet finns det intresserade köpare. Gamla sjukhemmet i Gysinge finns det flera företag som sysslar med social verksamhet som är beredda att lägga bud på.