Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunens krav krossade företaget – nu får vi ingen hjälp

Annons

Jag skriver denna insändare nu för att jag känner en frustration och ilska över hur människor kan behandlas som medborgare.

Vi är ett par som för ett par år sedan startade upp en verksamhet med lönsam framtid. Vi jobbade stenhårt under flera månade med ett mål och det var att vi ville skapa ett avtryck i nöjeslivet i Gävle. Vi hade under denna tid lyckats otroligt bra och att verkligen sett hur vårt mål började komma.

När vi stod där med allt klart och framgången var ett faktum så började problemen.

Först fick vi problem med hyresvärden där vi hamnade i en dispyt, bland annat på grund av ljudstörningar. Sedan kom det en riktig dödsstöt kommunen lade sig i vår verksamhet med vitesförläggning. Vi såg hur det sakta men säkert sjönk till botten i vår verksamhet. Personal sades upp och till slut stod vi och fick lämna in allt vi satsade på denna verksamhet.

När vi stod där och skulle försöka resa oss kom nästa smäll vi stod där utan vare sig bostad eller ekonomi som skulle kunna ta oss vidare i livet.

Vi fortsatte kämpa ett par månader på andra håll och en dag så hade vi ingenting kvar. Splittrad familj, ingen bostad, där stod vi utblottade och visste inte hur vi skulle ta oss vidare i livet. Vi tog kontakt med socialmyndigheten och hoppades att vi skulle få hjälp att ta oss vidare.

Vart vi står i dag? Jo ingen bostad ingen ekonomisk stabilitet vi står på botten av sjön.

Vart finns hjälpen? Till saker som skall vara självklara?

Somliga går i trasiga skor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare