Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konditori Princess har lagt förgiftningskandalen bakom sig – nu blickar de framåt

Den omfattande förgiftningsskandalen, som däckade över 70 Gävlebor, var nära att bli ett tidigt slut för Konditori Princess nya ägare. Men än har de inte gett upp och nu i sommar pågår en omfattande helrenovering som ska tvätta bort minnena från det tidigare ägarskapet.

Annons

Det gick inte lång tid innan kaoset var ett faktum. Bara en kort efter att Sanna Larsson och hennes sambo Abdulqader Al-Jumaili tog över matförgiftades omkring 70 gäster.

Men trots förgiftningsskandalen ser ägarna hoppfullt på framtiden samtidigt som en helrenovering pågår för fullt.

– Planen är att konditoriet ska öppna snart. Men en större helrenoveringen har dragit ut på tiden, säger Sanna Larsson, ägare Konditori Princess.

Sanna Larsson och Abdulqader Al-Jumaili tog beslutet att renovera delvis för matförgiftningarna som skedde tidigare i år, men också eftersom de upptäckte omfattande brister i konditorilokalen.

– Det var fel med en kabel som inte var säker bland annat . En av inspektörerna fann den liggandes helt fri och den var strömförande. Den kunde verkligen ha gjort illa någon, säger Sanna Larsson.

LÄS ÄVEN: Konditoriets ägare hoppas få nytt förtroende efter kräkskandalen – "Vi ska göra allt vi kan"

Konditoriets ugn var en till sak som inte fungerade till hundra procent, förklarar hon.

Och efter incidenten med matförgiftningarna har ägarparet valt att, förutom en helrenovering av lokalen, även göra stora förändringar på personalsidan.

– Ingen av ordinarie personal är kvar. Det var något väldigt grundläggande som brustit redan innan vi tog över.

– Nu satsar vi en hel del på att fixa och fräscha upp allt. Och vi anställer nu bara personal med erfarenhet, tillägger Sanna Larsson.

Tanken är att Konditori Princess ska få en helt ny början i slutet av augusti. Hon förklarar att det är väldigt få grejer som är kvar sedan förra ägarna. Och efter renoveringen ska det vara ännu färre.

– Det kommer bli väldigt fint; nya färger och det mesta av det gamla bageriet och kafédelen är omgjort. Det är bara toaletterna som kommer se lika ut, säger Sanna Larsson med ett lätt skratt.

LÄS OCKSÅ: Diabetiker förgiftades av tårtor från Princess - "det är fruktansvärt"