Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konflikten stoppade Skutskärsfabriken

På Stora Ensos massafabrik i Skutskär stod två av tre produktionslinjer stilla under i stort sett hela natten till tisdagen.

Det beror på övertidsblockaden, förklarar fabrikschefen Eva Karlsson Berg.

Fabriken har en elektriker och en mekaniker per skift. De kan ta hand om mindre fel men får nu inte ersättas när de är sjuka.

– Vid större haverier kallar vi in folk som ligger i beredskap. Men under konflikten kan vi inte göra det annat än om det är fråga om skydd och miljö, säger Eva Karlsson Berg.

Risken ökar

Måndagsnattens stillestånd i produktionen var det första längre stoppet sedan övertidsblockaden trädde i kraft för drygt en vecka sedan.

– Risken för fler stillestånd ökar ju längre tid konflikten varar, konstaterar Eva Karlsson Berg som säger sig befara att konflikten försämrar Stora Ensos förtroende hos kunderna, särskilt om man inte klarar av att leverera vad som efterfrågas.

Hon är kritisk till Pappers agerande på central nivå. Pappers visar inte ansvar för pappers- och massaindustrins långsiktiga utveckling, hävdar hon i ett debattinlägg som hon skickat till Arbetarbladet.(se sidan 3)