Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konkurs drabbarklädbutiker i Flanör

Konkursförvaltaren jagar nya ägare till konkursdrabbade klädkedjan Vision af Sverige med 16 butiker längs Norrlandskusten, däribland två

i Flanörgallerian i Gävle.


– Jag har i princip en månad på mig, säger konkursförvaltaren Petter Hetta.

De båda butikerna i Flanörgallerian öppnade så sent som i augusti i år.

– Vi ger inte upp i första taget och kämpar på. I och med att butiker är nyöppnade och finns i en fräsch galleria så hoppas jag att de är attraktiva. Vi håller tummarna, säger Stina Såsser, chef för de båda butikerna på Flanörs andra våning.

I Gävle berörs fem anställda av konkursen som drabbar totalt ett 70-tal personer.

Enligt konkursförvaltaren finns intresserade som kan tänka sig att ta över flertalet av butikerna, däribland de två i Gävle.

– Från att vara intresserade till att det blir affär kan vara ett stort steg ibland. Men vi är optimistiska, säger Petter Hetta.

I början av januari måste han antagligen ha hittat någon som vill ta över. Tiden pressas av hyresvärdar som vill ha betalt och att anställda slutar.

Han räknar dock med att kunna hålla öppet i samtliga butiker under julhandeln. I väntan på nya ägare blir det ingen utförsäljningsrea, förklarar han.

Arbetarbladet berättade om butikskedjans ekonomiska problem för ett par månader sedan.

Kedjan bildades i början av 2007 och växte snabbt – med förhållandevis lite eget kapital och mycket lånade pengar.

Med hjälp av Anders Bergman på Ackordscentralen i Umeå försökte man rekonstruera bolaget. Men i förra veckan gav bolagsstyrelsen upp och ansökte om konkurs.

– Bolaget har inte kommit till rätta med förlustutvecklingen, säger Anders Bergman.

Skulderna uppgår till 50–60 miljoner kronor.

Handelsbanken är största fordringsägaren, följd av leverantörerna och fastighetsägarna.

Konkursförvaltaren Petter Hetta vågar inte säga hur stora tillgångarna är. Det beror bland annat på om butikerna kan säljas.

– Mycket i butikerna kan inte nyttiggöras om man inte hittar någon som köper butikerna, säger han.