Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KONST: Gå nära Morelli

Annons

När man tittar närmare på vissa av Agneta Morellis målningar upptäcker man stora skrovligheter i färgen. Det är läckert mycket textur och volym. När man kommer riktigt tätt intill duken ger bilden som mest effekt.

Den här skulpturala känsligheten borde hon utveckla, tänker jag. Den återkommer även i formspråket – i tre kompositioner med kvinnofigurer och dragning åt det absurda.

Inget fel på övriga motiv men de skulle kunna få en ytterligare dimension.

Tekniskt skickliga Agneta Morelli är vårsäsongens första utställare på Gävle sjukhus galleri Elixir. Hon visar huvudsakligen meditativa landskap och högresta gestalter i stilla samtal eller begrundan. Expressivt murriga ”Kärr” och den stiliserade ”Tö” skiljer ut sig bland vyerna.

Konstnären bor på Eskön utanför Gävle och har en bakgrund som bildterapeut. Agneta Morellis måleri förmedlar en lätt surrealistisk harmoni, konstaterade jag när hon ställde ut på nu avsomnade Galleri Majoo för några år sedan. Hennes nu aktuella separatutställning i Galleri Elixir är mindre sammanhållen och inte heller lika behagligt milt humoristisk men lovar ändå mer.