Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han skulle kunna göra makalösa skivomslag

/

Annons

av ett hårt liv av arbete i fabriken, så ser gestalten ut i målningen ”Fabrik 2”. Trött, kutig, med lemmar för alltid förstörda. När den 26-årige Sandviken-sonen Fredrik Sjögren debuterar ger han ortens främsta arbetsgivare Robert Rauschenberg-behandlingen.

och skolan Black Mountain College, anger Fredrik Sjögren som inspiration för sin utställning ”Maria in Val Müstair”, som med blandtekniker sprakar och står ut – bokstavligen – från väggarna på Galleri Galaxen. I hans kollage brottas material, färger och former med varandra, ibland i gemensam styrka, ibland tar de nacksving på varandra.

började sin konstnärsbana med Photoshop, och har nu praktiserat ett drygt halvår på Konsthallen i Sandviken. Hans verk har den expressiva ivern hos en ung kreatör som fortfarande letar i uttrycken, som inte nöjer sig förrän allt har passerat händer och hjärna.

jag fastnar mest för är ett myller av ansikten, kroppar och rivna stycken från glansiga tidningar; kanske är det titeln ”Tretton” som får mig associera till ett tonårskaos.

är en annan tanke, Fredrik Sjögren skulle kunna göra makalösa skivomslag. I nuläget är han lite väl experimentell, men förutsättningarna finns om han fokuserar.

Mer läsning

Annons